סיבוכים במהלך ההיריון או הלידה: יש למי לפנות במקרה של רשלנות רפואית

רשלנות רפואית היא מאורע נוראי, אך כאשר היא נוגעת לתהליך של הריון או לידה, התחושה קשה פי כמה. מכאן שאם אכן עברתם הריון או לידה לצד סיבוך משמעותי שהוביל לנזק חמור שלדעתכם היה יכול להימנע, טוב לדעת שהחוק עומד לצידכם. החוק מתייחס בכובד ראש למקרים של רשלנות רפואית, ואף ישנה התייחסות נקודתית לתרחישים שנוגעים להריון וללידה. מהי אם כן ההגדרה בהקשר לכך, אלו מקרים עשויים להיחשב כרשלנות רפואית ואף מה אפשרי לעשות כדי להשיג צדק לצד פיצוי כספי משמעותי? לרשותכם מידע מקיף בנושא.

מקרים לדוגמה

כיצד מגדיר החוק רשלנות רפואית בעת ההיריון או לידה? ובכן באופן כללי החוק מגדיר רשלנות כמצב שבו טיפול רפואי אינו נקט במידת הזהירות שמצופה ממנו וכתוצאה מכך הוביל לנזק משמעותי – פיזי או נפשי. מהי אם כן המשמעות בגין הריון או לידה? ובכן ייתכן שהרופא לא התייחס ברצינות הנחוצה לממצאים רפואיים, למשל כמו במקרים של האטות בדופק העובר. ייתכן שהרופא לא התייחס כנדרש להיסטוריה הרפואית של האם או לתלונות במהלך ההיריון. ייתכן שהרופא לא הסביר כמצופה ממנו אלו חלופות אפשריות מבחינת טיפול, או מהן סך ההשלכות של ההליך הרפואי שעומד על הפרק. ייתכן שהרופא המיילד לא בחר בשיטת היילוד המתאימה, או לא התייחס כמצופה ממנו לסממני מצוקה של העובר וכדומה – מדובר בקשת רחבה מאוד של תרחישים אפשריים.

 

 

מוצאים עו"ד מתאים

קוראים את הדברים והחשד שעברתם רשלנות רפואית רק מתחזק? ובכן בהחלט טוב לדעת שהחוק עומד לצד אנשים שמבקשים לתבוע בגין רשלנות רפואית, כך שרק נותר לפעול כחוק ולהוכיח. על מנת לבצע זאת יש למצוא עו"ד שמתמחה ברשלנות רפואית ואף עו"ד שמנוסה בסוגיה שעומדת על הפרק. מדוע? ככול שהניסיון יותר מדויק סיטואציה, כך יותר קל להפנות לרופאים מומחים, ואף כך יותר קל להסתמך על תקדימים. לאחר שמוצאים עו"ד שמתמחה בתחום יש לערוך שיחת ייעוץ ראשונית, ואם במהלכה מתקבל הרושם שיש טעם להגיש תביעה יוצאים לדרך.

כיצד תהליך התביעה עתיד להיראות?

טרם נעצור לחדד כיצד יוצאים לדרך כאשר מבקשים לתבוע בגין רשלנות רפואית, נציין שבמקרה זה משלמים לעורך דין רק אם מנצחים בתביעה. מהי המשמעות? שניתן לחוש בטוחים לצאת לדרך! היו בטוחים שאף עורך דין אינו מסכים לעבוד בחינם. עם הביטחון הזה יש להתחיל את התהליך. זה אומר שנדרשים לאסוף כל מסמך רפואי רלוונטי. כולל הפניות לבדיקות, סיכומי מפגשים רפואיים, מרשמים, סיכומי שיחות עם רופאים מומחים, תוצאות של בדיקות רפואיות וכדומה. מה עוד? מומלץ לעצור לעלות את השתלשלות העניינים על כתב, כך שלא תישכחו פרטים משמעותיים. לאחר שמאתרים עו"ד מתאים ואוספים את סך המסמכים הנדרשים, יש להיות ערוכים לעבור בדיקה רפואית מטעמכם, מטעם התביעה. מדובר בשלב קריטי בתהליך, וזאת כיוון שעדות של רופא מומחה מהווה עדות מכרעת.

כל מה שחשוב לדעת לגבי חוק ההתיישנות

רבים מההורים שעברו אירוע טראומתי בעת ההיריון או הלידה אינם פנויים רגשית להשקיע בתהליך משפטי. פה המקום לחדד שאומנם תמיד מוטב לפעול בהקדם הניתן (כל עוד קל להשיג עדויות ולהוכיח מצבים רפואיים), אך טוב לדעת שאם רק מעדיפים, ניתן לפעול עד כ-7 שנים מהיום שבו התרחש המקרה. ילדתם תינוק שניזוק עקב ההתנהלות הרפואית ואתם כהורים החלטתם להימנע מהגשת תביעה? חשוב לזכור שגם הילד יוכל להשיג צדק לצד פיצוי משמעותי, וזאת כי במקרה זה חוק ההתיישנות פועל בצורה שונה. הילד שעומד במרכז הסיטואציה יכול לתבוע מגיל 18 ועד גיל 25, כך ששווה לזכור זאת וביום מן הימים להציע את האפשרות.

נגישות