אם אתם נוסעים עם הילדים לירושלים ברכבכם הפרטי, זו תהיה ללא ספק נסיעה מאתגרת. גם הדרך המיוחדת וגם הילדים שיידרשו לסבלנות במהלך נסיעה ארוכה – זהו מתכון וודאי לטיול בלתי נשכח! מה עושים, בכדי שהוא יהיה "בלתי נשכח" אבל לחיוב וגם (והכי חשוב) שיהיה בטוח? אלה כמה טיפים אשר יסייעו להבטיח זאת.
חגורות בטיחות – חשובות תמיד
השימוש בחגורות בטיחות הוא חובה ולא במקרה. מדובר על אמצעי עזר חשוב ביותר, פשוט לשימוש וכזה שממילא כבר זמין ברכב. במקרים שבהם נדרש שימוש בכיסאות בטיחות לילדים, קל להשיג כיסאות כאלה, להתקין אותם ולהשתמש בהם. באמצעות שימוש נכון בחגורות הבטיחות ובכיסאות המיוחדים לילדים, ניתן לצמצם משמעותית סיכונים במקרי תאונות דרכים. ילדים שחגורים בחגורות בטיחות או במושבים מתאימים, גם יישארו במקום אחד במהלך הנסיעה. משמע – פחות מריבות בין הילדים, תנועות שמסיחות את הדעת לנהג ופעולות מסוכנות כמו פתיחת דלת תוך כדי נסיעה.
תדריך בטיחות, לפני היציאה לדרך
לפני כל פעילות שהיא באופן פוטנציאלי מסוכנת, נהוג לעבור על כללי הבטיחות. כך מומלץ לעשות גם עם הילדים לקראת נסיעה, במיוחד אם זו נסיעה ארוכה. הילדים עשויים להיות גדולים מספיק בכדי להבין וגם אחראים מספיק באופיים בכדי לקחת את הדברים לתשומת ליבם וברצינות. במקרים אחרים הם לא בגיל שמאפשר להם בכלל להבין הסברי בטיחות. למשל שלא לצאת מהרכב ביוזמתם, גם אם הרכב לא בנסיעה. מה עושים במקרים כאלה?
למנוע פתיחת דלתות מבפנים
חשוב למנוע פתיחת דלתות ברכב מבפנים על ידי הילדים. האופן שבו ניתן לעשות זאת תלוי ברכב, אך לרוב יש דרכים קלות וזמינות. ילד עשוי להיות במצב שהוא מאוד רוצה עצירה לשירותים, לחוש שהרכב עצר, לא לשים לב שהעצירה היא עדיין במקום לא בטוח לירידה – זהו מצב מסוכן. בכלל, חשוב שהילדים יתרגלו לא לצאת מהרכב ביוזמתם, אלא רק לאחר שאתם אומרים להם שאפשר. אך כאמור, נעילת דלתות הרכב מבפנים, תבטיח שלא תהיינה הפתעות לא נעימות מבחינה זו.
כיצד נכנסים ויוצאים מהרכב?
כאשר הילדים כבר יוצאים מהרכב או נכנסים אליו שוב, חשוב שיעשו זאת רק מצד המדרכה. לילד שיושב מצד הכביש, יהיה קל ומהיר לצאת מהצד שלו וזו היא הנטייה הטבעית. אך חשוב ליצור את ההרגל הפשוט – שנכנסים ויוצאים רק מצד המדרכה. כלומר מעשית, רק מצד ימין (ביחס לכיוון הישיבה). תוכלו לתרגל עם הילדים לזכור את הכלל הזה ותוך כדי התרגול, גם לתרגל אותם קצת לגבי ההבדל בין ימין לשמאל, "ימין שלכם" וכדומה ולגבי כללי בטיחות בנהיגה בכלל.
להיפרד מהנייד. זמנית.
זה אולי נשמע כצעד קיצוני, אבל אפשר להעביר נסיעה שלמה, אפילו לירושלים, בלי להשתמש בסמארטפון. לא רק שאפשר, אלא מבחינה בטיחותית כדאי וחשוב, וזאת משום ששימוש בטלפון מגדיל את הסיכוי לתאונת דרכים. אם אין ברירה, ניתן להשתמש בדיבורית. כדאי לזכור, שהדרך לירושלים היא לא רק ארוכה, אלא גם מפותלת, עם עליות וירידות. אם אתם לא נוסעים בדרך זו לעתים קרובות, ישנו גם ההיבט של היכרות עם הדרך. ככל שמכירים מסלולי נסיעה טוב יותר, כך הנסיעה יותר בטוחה. לכן, יש חשיבות לא קטנה לנהיגה עם כמה שפחות הסחות דעת. נהיגה בצורה כזו, מקלה עליכם להתמצא בכביש, לזהות שלטים, לקבל החלטות וכדומה. בשורה התחתונה, תהיו חזקים ונסו לוותר קצת על הסמארטפון! כן, אתם יכולים!
לסיכום
הדרך לירושלים נהדרת וכך גם העיר עצמה. הבטיחו לעצמכם ולילדים טיול מהנה ובטוח, באמצעות כללים פשוטים וחשובים מסוג זה.