בריאות בירושלים: 5 עובדות על המרכז הרפואי שערי צדק

שערי צדק הוא נכס חשוב לעיר ירושלים. הוא מספק שירותי בריאות מצילי חיים למגוון רחב של אנשים, והוא עוזר לשמור על בריאות הציבור בירושלים. רוצים לדעת יותר על המרכז הרפואי החשוב הזה? במאמר זה, נכיר לכם חמש עובדות מעניינות על המרכז הרפואי שערי צדק שבירושלים!

בית החולים הוקם בשנת 1902

בית החולים שערי צדק הוקם בשנת 1902 על ידי יהודים הולנדים, והיה בית החולים הראשון בירושלים. באותה תקופה, ירושלים הייתה עיר קטנה עם אוכלוסייה של כ-50,000 תושבים. בית החולים היה צנוע בתחילה, אך הוא התפתח במהירות והפך למרכז רפואי חשוב בשביל תושבי ירושלים והסביבה. המבנה המקורי של בית החולים היה ממוקם בשכונת שערי צדק, אבל בהמשך הוא הועבר לאזור בית וגן.

שמו של בית החולים

ניתן לומר שמקור השם של מרכז רפואי שערי צדק הוא שילוב של שתי סיבות שהן:

  • הראשונה היא השכונה שערי צדק שבה הוקם בית החולים. השכונה נוסדה בשנת 1870 באמצעות יוצאי גרמניה והולנד בירושלים, והיא הייתה השכונה המערבית ביותר בעיר באותה תקופה. השם "שערי צדק" נבחר על סמך הפסוק בספר תהילים: "פתחו לי שערי צדק אבוא בם אודה י-ה".
  • השנייה היא בית החולים עצמו שהיה בית החולים המודרני הראשון בירושלים. בית החולים הוקם בניהולו של דוקטור משה ואלאך, והוא היה פתוח לכל תושבי העיר בלי קשר לדתם או לאמונתם. השם "שערי צדק" נבחר כדי לסמל את אופיו הפתוח והאוהד של בית החולים.

 

 

בית החולים הוא כשר למהדרין

בית החולים שערי צדק הוא אחד מבתי החולים הגדולים והחשובים בישראל, והוא פועל לפי ההלכה היהודית מאז הקמתו. המשמעות של כך היא שהאוכל המוגשת בבית החולים הוא כשר למהדרין לפי כל כללי הכשרות המחמירים ביותר, והמטבח של בית החולים מנוהל באמצעות משגיח כשרות מטעם בד"ץ העדה החרדית שהוא מההכשרים הנחשבים ביותר בישראל. בנוסף לכך, בבית החולים יש בית כנסת פעיל מאוד שמהווה מקום תפילה ומפגש בשביל המטופלים, הצוות הרפואי והמבקרים.

בית החולים היה מעורב באירועים היסטוריים

בית החולים שערי צדק הוא מוסד רפואי ותיק בירושלים, ובמהלך השנים, בית החולים היה מעורב באירועים היסטוריים רבים, וסיפק טיפול רפואי לפצועים ולחולים, למשל:

  • במהלך מלחמת העצמאות, בית החולים שימש כמרכז רפואי לכל הצדדים הלוחמים, ישראלים וערביים כאחד. בית החולים קיבל אלפי פצועים, וצוותי הרפואה שלו עבדו בלי הפסקה כדי להציל חיים.
  • במהלך מלחמת ששת הימים, בית החולים שוב שימש כמרכז רפואי לכל הצדדים הלוחמים. בית החולים קיבל אלפי פצועים, וצוותי הרפואה שלו הצילו את חייהם של רבים מהם.
  • במהלך מלחמת לבנון השנייה, בית החולים קיבל אלפי פצועים, בהם חיילים ישראלים, אזרחים ישראלים ופלסטינים. צוותי הרפואה של בית החולים עבדו בתנאים קשים כדי לספק טיפול רפואי לכל אלה שנזקקו לו.

בית החולים הוא בית חולים אוניברסיטאי

שערי צדק הוא בית חולים אוניברסיטאי, כלומר הוא קשור לאוניברסיטה. במקרה הזה, שערי צדק הוא חלק מהפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים. זאת אומרת, שיש קשר הדוק בין ההוראה והמחקר הרפואיים לבין הטיפול בחולים. הרופאים והאחיות שעובדים בבית החולים גם מלמדים סטודנטים לרפואה וגם עוסקים במחקרים רפואיים חדשניים. הקשר הזה בין ההוראה והמחקר לבין הטיפול בחולים הוא חשוב מאוד. הוא עוזר לשמור על רמת טיפול גבוהה, ולפתח טיפולים חדשים למחלות.

לסיכום

שערי צדק הוא בית חולים עם היסטוריה עשירה ועשייה ענפה. הוא מהווה סמל למצוינות רפואית, ותרומתו לעיר ירושלים ולמדינה היא עצומה. המרכז הרפואי שערי צדק הוא נכס חשוב לעיר ירושלים, ולישראל כולה. הוא מספק שירותי רפואה מצילי חיים למגוון רחב של מטופלים, וממלא תפקיד חשוב בחברה הישראלית.

נגישות